Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обяви срещу идеята в бюджета

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обяви срещу идеята в бюджета
Коментари Харесай

Нинова: Не може от вчера за днес да спешават кметовете

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се разгласи против концепцията в бюджета да бъде включен предпочитан лист от планове на общини, които да бъдат финансирани.

Сред възраженията на социалистите е и дребното време, което е било обещано на локалната власт за реакция:

„ Това е парадокс, това е дъно. Това е посягане върху живота на милиони българи, което се канят да вършат с общините.

Видяхте, че през вчерашния ден на обяд Министерството на финансите изпраща писмо до всички кметове до вечерта да си предадат плановете, които да бъдат включени в бюджета.

Включени един път, това значи край. Това са плановете и всички други общини увисват, остават без комунални услуги, без вода, без ремонт на улици и по този начин нататък “, уточни Нинова.

Според нея писмото на финансовия министър не е изпратено до всички общини. Не е бил регистриран и фактът, че ненавсякъде има образувани екипи и определени ръководители на общински препоръки:

„ И те употребяват този празен ход и този безпорядък сега, с цел да си прокарат правилния лист с верните общини за верните компании – следващата кражба от бюджета за избрания лист.

Надминаха и Бойко Борисов. Борисов раздаваше тези пари на общините с разпореждане на Министерския съвет, в случай че си спомняте и от прозореца на джипката.

Тези желаят и да си узаконят тая кражба в закон за бюджета. Затова корупцията става законна и няма преборване с това знамение “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

Предложението за предпочитания лист с планове на общините беше разисквано и признато от финансовия министър Асен Василев на среща в петък сред трите обединения, подкрепящи болшинството.

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде добра оценка за работата си с Василев:

„ Съществуването на на едно държавно управление е за това –  да прави положителни неща за хората, за общините, за всички останали. И по тази причина аз няколко пъти споделих, че сега с Асен Василев работим доста добре, индивидът демонстрира схващане, че всичко друго от това ще е съдбовно.

И ще изпаднем в дълговата серпантина, по тази причина се съгласява – да режем от тука, оттова, да финансираме в браншове, които са застрашени.

Ако ние не произвеждаме положителни вести за хората, в случай че всеки ден провокираме някакви кавги, защо да съществува “, разяснява Борисов.

А Корнелия Нинова сподели още, че отхвърлянето на вота на съмнение към кабинета е било предстоящо за нея. Тя удостовери, че е за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов.

Българска социалистическа партия настоя в декларация финансовият министър Асен Василев да бъде изслушан по въпроса още през днешния ден. Парламентът гласоподава чуване на министъра в петък.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР